盈遊の新節目宣傳拍攝花絮

November 9, 2018

前無綫主播黃紫盈Connie ,獲邀為亞視主持新節目《香港追擊搜》,新聞報道性質由硬變軟,她說:「其實離開新聞工作崗位後,呢幾年主力拍有關旅遊和飲食文化嘅資訊節目,都係比較軟性。呢個節目取材和表達手法都較彈性,我喺節目中都會表達吓自己嘅觀點。」

最新的宣傳片中,黃紫盈負責的主題是「Observation」,揚言好適合她每事都細心觀察的性格。她說:「其中有一幕,我要扮型向前行,唔可以向下望,但要好平穩咁走落石級斜路,其實我行平路都會跌倒,唔知邊度嚟嘅神力,我一take過順利完成!」試過主持新聞節目,又試過資訊節目,她希望在新一季由她教授的工作坊,可以跟小朋友作分享,讓他們多了解新聞節目和資訊節目的分別,以及採訪和主持等技巧。

 

原文: http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181012/bkn-20181012050632310-1012_00862_001.html

 

#司儀 #主持 #黃紫盈 #Conniewty #ConnieWong #MC #Emcee #Host #NewsAnchor #英文司儀 #日文司儀 #國語司儀 #普通話司儀 #廣東話司儀 #新聞主播 #盈悠型遊 #HKMC #MC #HKEMCEE #EnglishMC #CantoneseMC #MandarinMC #ChineseMC #JapaneseMC #專業 #流利 #香港名人

Please reload

Featured Posts

盈悠の真情?假意?

May 9, 2015

1/6
Please reload

Recent Posts

December 7, 2019

November 9, 2019

September 7, 2019

April 6, 2019

Please reload

Archive
Please reload